فلج بلز

 فلج عصب زوج هفتم مغزی یا عصب صورتی منجر به فلج بلز (Bells palsy) می‌شود. در این حالت عضلات صورت به صورت ناگهانی و به طور موقت فلج می‌شوند، اغلب تنها یک طرف صورت را گرفتار می‌کند. درگیری عصب صورتی معمولاً به تنهائی یک بیماری نیست بلکه علامتی از یک بیماری دیگر است مانند عفونت، آسیب یا تومور عصب صورتی. فلج خودبخودی عصب فاسیال بدون شواهد سایر بیماری‌ها، فلج ایدیوپاتیک بل نامیده می‌شود. اگر چه دلایل زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد فلج بل دارای یک مکانیسم ایمنی التهابی ویروسی است. (درمان ورم لنفاوی)
این بیماری در هر گروه سنی رخ می‌دهد ولی در ۴۰–۲۰ سالگی شایع تر است. در یک جمعیت صدهزار نفری سالانه ۲۰–۱۰ مورد از آن رخ می‌دهد. خطرابتلا به فلج بلز در افراد باردار، مبتلا به دیابت و سرماخورده بیشتر از سایر افراد می باشد.
 
علائم فلج بلز شامل: ضعف در یک طرف صورت، انقباضات کوتاه‌مدت عضلانی، افتادگی پلک و لب، اشک‌ریزش خودبخودی و سرازیر شدن آب دهان در طرف مبتلا، خشکی چشم، خشکی دهان، اختلال در چشیدن غذا، ناتوانی در سوت زدن و لبخند کج می‌باشد. علائم می تواند خفیف، متوسط یا شدید باشند.
 
بیشتر افراد ظرف 2 تا 3 ماه بصورت تدریجی به بهبودی کامل می رسند. یک دوره قرص های استروئید نیز که تا 72 ساعت پس از ظاهر شدن عارضه شروع شود، می تواند شانس بهبودی کامل را بیشتر هم بکند. فلج شدید نیز در 80 تا 90 درصد موارد کاملا بهبود می یابد. در مواردی که بهبودی کامل رخ ندهد، گاهی با کمک جراحی می توان ظاهر صورت و کار عضلات آن را بهتر کرد.
در طی روز از عینک برای محافظت از چشم استفاده کند.
در هنگام شب از یک پوشش چشمی استفاده  کنید.
در صورتی که نمی توانید پلک های خود را کاملا ببندید، می بایست که از چشمان خود محافظت کنید.
 
راه و روش درمان با فیزیوتراپی:
هدف از درمانهای فیزیوتراپی برگرداندن عملکرد عصب و عضلات صورت می باشد که به طرق زیر انجام می گیرد:
تمرین درمانی صورت برای فلج بل
تحریک الکتریکی
ماساژ دستی
لیزر درمانی
فلج بنز
بازدید: 58تاریخ انتشار : 1396/11/23